gabon 1
op vr 21 jan 2011 vertrokken uit yaounde richting de grens. onderweg nog tig keer de weg vragen maar eenmaal uit de stad wordt de route steeds mooier en groener. tijdens het knabbelen aan aan iets lekkers laat de 2e kroon in mijn gebit los. das lekker want de andere liet eerder op mount cameroon al los en nu worden er ff geen noten meer gekraakt zeg..... pppffffffff. ik heb nog even aan seconde lijm zitten denken maar heb daar toch maar vanaf gezien. hoe dichter ik bij de grens kom hoe beter de weg en ook verschijnen er aanwijzingen. volgens mij willen ze niet achter blijven bij gabon die recentelijk zijn weg naar de grens heeft geasfalteerd. de formaliteiten gaan gemakkelijk en snel zodat er een eind komt aan mijn bezoek aan een van de meest corrupte landen op deze bol. als toerist merk je er weinig van en dus hou ik er toch een goed gevoel aan over. kameroen moet je doen !!! . over de brug worden de persoonsgegevens in dikke boeken genoteerd maar de stempels en douane zijn in het 30 km verder op gelegen bitam. daar aan gekomen ben ik nog net op tijd bij de douane en die zet uit gemakzucht een stempel op het passeerbriefje uit kameroen en omdat de kas al is opgemaakt is het gratis. ik kom wel te laat bij de stempelaar (politie). de volgende dag dus weer een stempel erbij en kan het avontuur van afrikaans land nummer 13 van start gaan. de route gaat over een prachtige slingerende weg over bergachtig gebiedin het tropisch regenwoud. ik ben normaal gesproken niet zo,n fan van jungle maar hier is het echt prachtig. tarzan zal het kunnen beamen want er zijn bomen van zeker 20 verdiepingen hoog met lianen om aan te slingeren en volop beesten die je wel hoort maar niet ziet. af en toe rij ik door tunnels van overhangend bamboe afgewisseld met de mooiste palmbomen. de bewegwijzering zou zich op onze autobaan niet misstaan zo goed is alles en dus is het heerlijk mee bléren met rene froger,s alles kan een mens gelukkig maken.¨ de zon die door breekt , een vers kopje ttthhheeeeeeeeeee¨ .

OOOOOOOOOOOOooooooo klinkt allemaal te goed!!!! Hier is het filmfestival begonnen. Gister de eerste film gepakt. Was een leuk zweverig verhaal. Donderdag ga ik weer dan is er een film uit het gemeentearchief van rotterdam met allemaal mooie plaatjes van oud Rotterdam. In de cafe's en restaurants was het wel al superdruk. Pas bij restaurant 4 konden we terecht de chineese muur op de kruiskade. Erg lekker gegeten. Nou ik hoop dat je sfeer zo vrolijk blijft. Kijk al weer uit naar het volgende verslag. Groetjes Merel
ha die tjoep!!!
Wat toevallig, we zijn je eigenlijk maar op 1 week misgelopen..heel erg bedankt voor je reactie op ons blog..
Zo te lezen verloopt jou reisje prima, op je gebroken kronen na....
Wij zitten op dit moment nog in Yaoundé, op visa jacht. We hebben al een visum voor congo en het visum voor Gabon zullen we aanstaande dinsdag op kunnen halen. Voor DRC wachten we nog even, omdat het hier omgerekend 150 euro p.p gaat kosten. We kijken uit naar andere mogelijkheden. Nu lees ik dat jij jou congo visa in gabon hebt gehaald, was dit makkelijk, waar heb je het gehaald en hoeveel heb je ervoor betaald?
Nou, ik zou zeggen, geniet lekker van je luxe weekendje en misschien tot binnenkort!
veel liefs,
Ruben&Renee
Ha die Tjoep,
Wat toevallig zeg, we zijn je op een week misgelopen. We hoorden namelijk van de jongens van 'To Hel and back' dat je vorige week nog bij de foyer international in Yaoundé was waar wij ons op dit moment bevinden.
Zo te lezen verloopt de reis voorspoedig, op een paar kapotte kronen na dan....
Bedankt nog voor je berichtje op ons blog!
Met ons gaat alles goed, we zijn op dit moment aan het wachten op de visa. De visa van de ene Congo hebben we nu binnen en de visa voor Gabon mogen we aanstaande dinsdag op gaan halen. alleen de visa voor DRC hebben we nog niet aangevraagd, het kost hier namelijk 150 euros p.p. We kijken uit naar een betere optie. Nu lees ik dat jij je visa van de congo's in Gabon hebt gehaald, was dit makkelijk te verkrijgen, waar heb je het gehaald en hoeveel heb je moeten betalen??
Nou, ik zou zeggen, veel plezier dit weekend en misschien tot snel hé!
Veel liefs,
Ruben en Renée
lang leven het internet, blijkbaar was het eerste berichtje om 16h wel doorgekomen, oeps :p
groetjes!!
geen pretje om daar naar de tandarts te gaan ...
toch weer leuk dat je die chinese weer tegen kwam ,weer even ervaringen uitwisselen.
wens je een leuk weekend toe in het park ..genieten zeg
doe voorzichtig en tot je volgende reisverslag.
wat een mooie omgeving zit je nu,
het regenwoud,ik heb een stukje gezien op tv.
ondertussen heb je heerlijk genoten in het park,
gelijk heb je,geniet er maar van straks moet je
weer verder,
op naar het volgende land.
in egypte is het ook een rotzooitje alle hollanders moeten terug,wij zijn er in juni nog geweest.
overal is er wel wat???
hier zitten we nog veilig in krimpen,ha ha!!!
groetje,,,s